Hyppytekniikka

Mikäs siinä hyppäämisessä on niin merkillistä? Kaikki koirathan osaavat hypätä!

Mutta miksi toinen koira selviytyy toista nopeammin hypyltä jatkamaan etenemistä agilityradalla? Miksi koiran ja riman väliin jää tyhjää tilaa kymmeniä senttejä? Miksi ne rimat eivät pysy ylhäällä? Miksi koira teputtaa ennen estettä? Miksi koira tekee kieltovirheen hypylle? Miksi koira laskeutuu hypyn päälle ja katkaisee okserin takariman? Miksi koira kiertää pk-hyppyesteen tai ponkaisee esteen harjalta vauhtia? Miksei koira selviydy metrisestä esteestä varmasti? Miksi koira tömisee tai ähkii laskeutuessaan? Miksi koiran kroppa jumiutuu harrastamisesta?

Koska. Syitä on monia. Kova vauhti ja korkeus paljastavat puutteet. Hyppääminen on taito. Joka koiralla on omanlaisensa lähtökohta hyppäämiseen, mutta taitoa voi silti kehittää juuri sen koiran osaamista parantamaan.

Lisätietoja:

Koulutus sopii yli 4 kk ikäisille, kaiken tasoisille koirille, jotka harrastavat tai tähtäävät agilityyn, PK-lajeihin tai tokoon. Koiran tulee olla normaalipainoinen ja terve.

Hyppytekniikkaan tutustuminen etukäteen hyppytekniikka-luennon kautta on suositeltavaa. Mikäli luentomahdollisuutta ei ole tarjolla ja aihepiiri on ohjaajalle uusi, käydään tarvittavat asiat tiivistetysti läpi hyppytekniikkatunnilla osana käytännön harjoittelua. Ensimmäiselle kerralla treeniaika jää tällöin niukemmaksi. Tämän vuoksi ensimmäiseksi kerraksi suositellaan yhteistuntia (1 h) toisen koirakon / toisten koirakoiden kanssa.

Ota tunnille mukaan näkyvä target (kuppi tms) ja maistuvat makupalat, palkkauslelu (jos koira innostuu lelusta) ja tiivis panta.
Mikäli koirasi tarvitsee avustajaa pysyäkseen luotettavasti paikoillaan tai edetäkseen targetille tai haluat videoida treenisi, voi olla hyvä varata oma avustaja mukaan. Parhaalla tavalla koirien tauottaminen sekä avustajan toimiminen onnistuvat jaetulla tunnilla.

Juoksujen aikana on hyvä pitää tauko hyppytekniikan harjoittelusta.Varaa aikaa ennen treeniä koiran lämmittelylenkkiin sekä palauttavaan liikuntaan treenin jälkeen.

Kysy jaettuja tunteja, ryhmätunteja tai luentoa haluamaasi ajankohtaan!

Varaaminen ja tiedustelut
Julia Kärnä 040 513 9205 (päivisin)
julia@naaliala.fi

HYPPYTEKNIIKKALUENTO

Hyppytekniikkaluennolla tutustutaan hyppäämisen vaatimiin taitoihin ja niiden kehittämiseen Susan Salon (USA) luoman metodin pohjalta.

Hyppytekniikka-harjoittelu on luotu koirille, jotka harrastavat hyppäämistä sisältäviä lajeja, kuten agility, palveluskoiralajit ja toko.

Luennolla saat perustason tiedot, joilla pääset aloittamaan harjoittelun hyppytekniikan tunneilla ja jatkaaksesi harjoittelua itsenäisesti. Erilaiset hyppyharjoitteet, koiran alkuasento ja sijainti, palkkaus, kuljetukset, voimantuottoharjoittelu, tukilihasten treenaaminen sekä hyppyharjoitteiden kriteerin arviointi ja kasvatus käydään lävitse yhdessä, joilloin varsinaisella tunnilla voit keskittyä koiraasi ja sen suorituksiin. Pääset myös esittämään ksymyksiä, keskustelemaan hyppyhaasteista ja niiden ratkaisemisesta.

Agilityvalmantaja Julia Kärnä on suorittanut Vappu Alatalon johdolla Susan Salon metodin mukaisen hyppytekniikkakouluttajan perus- ja jatkotason opinnot ja kouluttanut hyppytekniikkaa vuodesta 2013 sekä agility- että PK-koirakoille.

HYPPYTEKNIIKATUNTI

Hyppytekniikkatunnilla voidaan keskittyä agilityn hyppyosaamiseen, metrisen pk-esteen suorituksen rakentamiseen tai nuoren koiran perusosaamisen kehittämiseen.

Koulutuksen tavoitteena on opettaa koiralle korkeuden, etäisyyden ja tarvittavan ponnistuvoiman arviointia sekä parantaa hyppäämisen tekniikkaa muun muassa painonsiirtoa ja noutokapulan kanssa hyppäämistä. Hyvällä hyppytekniikalla saadaan suoritukseen itsevarmuutta, itsenäisyyttä, nopeutta ja virheettömyyttä. Harjoittelu luo ja vahvistaa tarkoituksenmukaisia liikemalleja sekä vähentää suorituksen fyysistä kuormitusta.

Hyppytekniikan harjoittelusta hyötyvät erityisesti nuoret, kokemattomat koirat, jotka vasta harjoittelevat lajissa tarvittavia liikemalleja ja voimantuottoa. Tällöin päästään opettamaan oikeaa suoristustapaa alusta alkaen oppimiseen sopivassa viretilassa. Pennuille hyppytekniikkaharjoittelu soveltuu 4kk iästä alkaen pentuharjoitteiksi muokattuna. Kokonaiseen (60min) tuntiin mahtuu kolmekin pentukaverusta alkeita opettelemaan.
Yksityistunti järjestetään mahdollisuuksien mukaan siten, että tunnilla vuorotellaan toisen koirakon kanssa, jotta koira saadaan tauotettua. Oma palkkausavustaja saattaa olla tarpeen, jotta valmentaja saa keskittyä koiran suoritukseen.

Tuloksia saadakseen hyppytekniikkaa kannattaa harjoitella koirakkokohtaisten ohjelman mukaisesti 1–2 kertaa viikossa (vain aikuiset koirat). Uudelle tunnille kannattaa hakeutua 2-3 kuukauden välein.

Alkavia kursseja:

Paikkoja on rajoitetusti, joten varaa paikkasi heti! Jos sopivaa kurssia ei ole tarjolla, odottele hetkinen. Uusia kursseja lisätään kauppaan säännöllisesti. Tilaa ilmoitukset uusista kursseista sähköpostiisi sivun alareunan linkistä. Voit tiedustella tulevia kursseja sähköpostitse info@naaliala.fi

Tilaa ilmoitus uusista kursseista

Julkaisemme uusia kursseja säännöllisen epäsäännöllisesti. Tilaamalla ilmoitukset saat sähköpostiisi ensimmäisten joukossa tiedon uusista, sinua kiinnostavista kurssista.

Ilmoitukset tilaamalla annat suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn Rekisteriselosteen mukaisesti. Tutustu Rekisteriselosteeseen.

Haluan ilmoitukset uusista kursseista
Scroll to Top