Hoopers-alkeiskurssi

(hooper, hooper-agility, “huupperi”)
Kaikkien vauhdikkaiden koirien rakastama uutuuslaji on nyt Haukkuvaarassa!

Hoopers on agilityn tyylinen vauhdikas laji. Koira suorittaa rataa juosten kentällä vanteiden ja putkien läpi ja kiertää tynnyreitä ohjauksen mukaisesti. Radat ovat virtaavia ja agilityyn verrattuna suoria. Esteet voivat olla lähellä toisiaan ja putket ovat usein lyhyitä ja suoria. Taitojen kehittyessä ylemmissä luokissa koiraa ohjataan kauempana kuin agilityssa. Lajissa koirakko edistyy nopeasti alkeista ratasuoritukseen, sillä esteiden opettelu on koiralle helppoa ja niitä on vähän. Perusesteet ovat vanne (puolikaaren muotoinen portti), putki ja kierrettävä ”tynnyri”.

Hoopersissa koira saa purkaa juoksemisen riemuaan turvallisella tavalla yhdessä ohjaajan kanssa. Lajin harjoittelu parantaa koiran valmiuksia agilityyn, parantaa koiran suhdetta ohjaajaan, lisää koiran työskentelyn itsenäisyyttä sekä etäisyyttä ohjaajasta ja ilahduttaa eläkkeelle jääneitä agilitykoiria.

Lisätietoja:

Kurssille osallistumisen alaikäraja koirille on 6 kuukautta ja se sopii vähintään Pentukurssin käyneille koirille.

Hoopers sopii hyvin vauhdikkaille koirille, pennuille, agilitysta eläköityneille koirille sekä koirille, joille hyppääminen ja tiukat käännökset eivät ole suositeltavia rakenteeseen tai terveyteen liittyvistä syistä. Laji sopii kaikenikäisille ohjaajille eikä välttämättä vaadi ohjaajalta juoksemista.

Hoopers-kilpailuja ei Suomessa vielä järjestetä. Lajin säännöissä on kansallisia eroja.

Alkavia kursseja:

Paikkoja on rajoitetusti, joten varaa paikkasi heti! Jos sopivaa kurssia ei ole tarjolla, odottele hetkinen. Uusia kursseja lisätään kauppaan säännöllisesti. Tilaa ilmoitukset uusista kursseista sähköpostiisi sivun alareunan linkistä. Voit tiedustella tulevia kursseja sähköpostitse info@naaliala.fi

Tilaa ilmoitus uusista kursseista

Julkaisemme uusia kursseja säännöllisen epäsäännöllisesti. Tilaamalla ilmoitukset saat sähköpostiisi ensimmäisten joukossa tiedon uusista, sinua kiinnostavista kurssista.

Ilmoitukset tilaamalla annat suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn Rekisteriselosteen mukaisesti. Tutustu Rekisteriselosteeseen.

Haluan ilmoitukset uusista kursseista
Scroll to Top